Onze dirigent Kees Gelderblom is geboren op 5 april 1971 te Schiedam en volgde zijn opleiding bij de “Streekmuziekschool Nieuwe Waterweg Noord” (tegenwoordig Muziekcentrum OpMaat) te Schiedam en het “Centrum voor Amateurkunst” te Tilburg.

Als slagwerker speelde hij ondermeer voor Joop van den Ende Theaterproducties en in diverse orkesten van dirigent Ellen van den Berg. Hij heeft meegewerkt aan CD-opnamen van het Groot Musical- en Filmorkest “Timbres Divers” uit Dordrecht en speelde hij als slagwerker mee bij de eerste EK-Opera “Oranje aan de Maas” in de Laurenskerk te Rotterdam.

Als drummer heeft hij op “Jazz à Vienne” in Frankrijk gespeeld en in NightTown te Rotterdam met de band “Don’t Lose Your Head”. Ook in de band “Juicy Groove”, die de tweede plaats van de Popprijs Schiedam wist te winnen, was hij als drummer actief.

Hij speelde ook mee als slagwerker met vier openlucht producties van het Schiedams Cultuur Historisch Amateur Theater” (SCHAT), waarvan de muziek geschreven is door Auke Pol. Bij het “Martienerkoor” uit Schiedam, “Ratatouille” uit Vlaardingen en Oecumenisch Koor “Together” uit Hoek van Holland is hij dirigent geweest. En bij harmonievereniging “Harpe Davids” uit Schiedam was hij slagwerkinstructeur.

Op dit moment begeleidt hij Popkoor Decibel uit Maassluis.

Kees Gelderblom